De brexit zorgt voor een toename van het aantal internationale bedrijven in Nederland. Bedrijven die vaak Engels als voertaal hebben. Wil je zakendoen met deze ondernemingen, dan is een goede kennis van het Engels noodzakelijk. Met de training Zakelijk Engels leer je zelfverzekerder spreken en schrijven in een professionele omgeving. Vind je niet altijd de juiste woorden bij het opstellen van een Engelse e-mail? Heb je soms moeite om vloeiend te telefoneren in het Engels? Of lukt het niet altijd om snel te schakelen tussen Nederlands en Engels? De training Zakelijk Engels biedt uitkomst.

De training Zakelijk Engels wordt aangeboden in kleine groepen, waardoor er veel ruimte is voor jouw persoonlijke verbeterpunten. Voorafgaand aan de training vul je een intake in, zodat de trainer heel gericht aan de slag kan met de leerwensen van de deelnemers. Alle belangrijke vaardigheden komen voorbij: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Natuurlijk is er ook aandacht voor culturele verschillen, Dunglish, het uitbreiden van je woordenschat en perfecte grammatica.

Programma Zakelijk Engels

Schrijven

 • Hoe schrijf je in het Engels een correcte e-mail of brief?
 • Welke standaardzinnen gebruiken native speakers van het Engels?
 • Hoe gebruik je leestekens in jouw teksten op de juiste manier?
 • Welke structuurwoorden voeg je toe om jouw tekst beter leesbaar te maken?

Spreken

 • Hoe verlevendig je jouw gesproken Engels? Hoe maak je jouw presentatie aantrekkelijk voor het publiek?
 • Hoe schakel je snel en foutloos tussen het Nederlands en het Engels?
 • Welke standaardzinnen gebruik je aan de telefoon om professioneler over te komen?

Spreekvaardigheid is een belangrijk onderdeel van de training Zakelijk Engels. We bereiden je optimaal voor op reële gesprekssituaties, die je oefent in duo’s of kleine groepjes. Van dagelijkse gesprekken tot meetings en van telefoongesprekken tot debatten.

Woordenschat en grammatica

Met de brexit komen er waarschijnlijk veel Britten naar Nederland. Dan is het belangrijk dat je voldoende woordenschat hebt voor een professioneel gesprek.

 • Hoe activeer je jouw passieve vocabulaire? En hoe gebruik je deze in de juiste context?
 • Welke vaste combinaties van voorzetsels en werkwoorden zijn er in het Engels?

In de training Zakelijk Engels besteden we ook aandacht aan de grammatica van het Engels. De basisregels komen voorbij, zodat je op correcte wijze informatie kunt overbrengen in het Engels.

Dunglish

 • Welke fouten maken Nederlanders veelvuldig in het Engels? Hoe kun je die fouten voorkomen?
 • Hoe spreken native speakers? Welke uitdrukkingen, zinnen en woorden gebruiken ze en hoe pas je die correct toe?
 • Welke vormen van Dunglish kunnen echt niet meer en dien je te voorkomen?

Voor wie?

De training Zakelijk Engels is voor iedereen die zelfverzekerder Engels wil spreken en schrijven. Voor zakelijke professionals die werkgerelateerd goed voor de dag willen komen.

Wat kun je na de training?

Na het volgen van de training Zakelijk Engels spreek en schrijf je met meer zelfvertrouwen in het Engels in een professionele omgeving. Je voorkomt de fouten die Nederlanders vaak maken in het Engels, je spreekt vloeiender en stelt gemakkelijker schriftelijke teksten op.

Kosten

De kosten voor een incompany- of privétraining Zakelijk Engels zijn afhankelijk van je wensen en de grootte van de groep. Wil je meer weten? Vul dan nu het contactformulier in of bel naar 020 – 598 64 20. We maken graag een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.